Hou je van aardappelen? Deze ronde lekkernij kan je frituren, koken, bakken en zelfs tot een romige puree verwerken. Maar wist je, dat je ze in plaats van in de supermarkt te kopen, ook zelf kan telen in je eigen moestuin? Stel je je voldoening voor, bij het eten van vers geoogste aardappelen, rechtstreeks uit jouw eigen moestuin. In dit artikel lees je meer over de drie belangrijkste aardappelrassen.
Vastkokende aardappelen
Al gehoord van vastkokende aardappelen? Dat zijn aardappelvariëteiten die hun mooie consistentie behouden, ook na het koken. Ze zijn perfect om heerlijke gratins mee te maken, te stomen of te poffen in de oven. En weet je wat? Wij bieden een verleidelijke selectie van verschillende soorten vastkokende aardappelen: de bekende Belle de Fontenay, de heerlijke Ratte, de niet te missen Allians, de gastronomische Goldmarie, de charmante May Flower, de lekkere Charlotte en de smakelijke Nicola. Meer dan keuze genoeg om ieders smaakpapil te bekoren. Ben je klaar om deze variëteiten te ontdekken en jezelf te verwennen met aardappelen met een onweerstaanbare textuur?
Bloemige of kruimige aardappelen
Kruimige aardappelen hebben de neiging wat zachter te worden bij het koken omdat ze meer zetmeel bevatten. Maar maak je geen zorgen, dat is heel normaal! Daardoor zijn ze helemaal geschikt voor een heerlijke aardappelpuree, een romige soep of als knapperige chips. Inderdaad, aardappelchips van bloemige aardappelen zijn een echte delicatesse, en ze absorberen veel minder olie dankzij hun speciale consistentie. Onder de bloemige aardappelvariëteiten wil ik graag een paar bijzondere rassen voorstellen: de beroemde King Edward, de heerlijke Margod en de verrukkelijke Desiree. Met deze variëteiten zijn je gerechten gegarandeerd een succes en geniet je van een heerlijke maaltijd. Ben je klaar om een bloemige aardappelpuree of om knapperige zelfgemaakte chips te maken?
Halfvaste aardappelen
Tussen de twee vorige soorten in zit een heel aparte categorie: de halfvaste aardappelen. En raad eens? Deze patatjes zijn super veelzijdig! Ze zijn ideaal voor allerlei bereidingen. Je kunt ze koken, bakken, braden en gebruiken in gratins, salades en zelfs in aardappelpuree als je liever een minder gladde textuur hebt. Sirtema, Rosabelle, Agila en Ondine, het zijn maar een paar van de halfvaste aardappelrassen die je zou moeten proeven. Met hun textuur die het midden houdt tussen vast en kruimig, bieden ze je een heleboel mogelijkheden in de keuken. Probeer ze dus zekers eens uit en laat je culinaire creativiteit de vrije loop!
Meer informatie over aardappelen
Als je graag meer wil weten over de verschillende soorten aardappelen en hoe je ze kunt verbouwen, lees dan dit artikel eens over hoe je de juiste aardappel kiest om te telen.
Alvast bedankt voor het lezen!
Reacties
Een reactie posten